IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler търси китайски инвеститор

Концернът е готов да се раздели с 5-10 % от акциите си

Daimler търси китайски инвеститор

Концернът Daimler, собственик на Mercedes-Benz, търси китайски инвеститор, който да купи 5 - 10 % от акциите на германците. Финансовият директор на Daimler Бодо Убер вече е намерил инвестиционен посредник, който да задвижи нещата.

Лидер сред потенциалните инвеститори е китайският фонд China Investment Corp., откъдето обаче отказват всякакъв коментар по евентуалната сделка. Същото правят и германците. Шефът на Daimler Дитер Цетче още през юли обяви, че се надява на сериозна инвестиция от страна на китайските компания, но отрече каквато и да е възможност те да купят контролния пакет акции на концерна.

Според експертите динамично развиващият се пазар в Китай може да задмине Германия и да излезе на второ място по продажби на луксозни автомобили. Първото място в този сегмент е за САЩ.

Тагове: bmw daimler mercedes-benz audi
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кой ги купува?***,като теб,германците и китайците.Я погледни в целия друг свят какви са им смешни продажбите.Ама какво ли да ти обяснявам,като няма да разбереш.Това с гоуфаджия и комунист да спориш е все едно да се наддумаш с радио.
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Да затова се спукват да продават понеже са ненадежни...защо не купуват Японски щайги за грозде защото са луксозни или защото са много хубави...
  • #2
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами то така или иначе електрониката на всички немски коли е китайска що да не се продадат така или иначе официално на китайците?Пък после немските фенчета пак ще обясняват колко са добри немските коли.Абе то в тези коли немското е все по-малко.ФВ да речем.Не само електрониката,а и много други елементи от колата се правят в Китай.Ако не се лъжа над 60% от частите на автомобилите им са правени някъде по света.Е как да са здрави и надеждни?Няма как.
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Факт ( преди 12 години )
    Ако от Мерц изгонят и то спешно глупавият си главен дизайнер, няма да има необходимост да се продават /акциите,де ;)/ на араби, китайци и др.подобни.