IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar и Land Rover пропускат Детройт

Tata предпочете Индия пред Америка.

Jaguar и Land Rover пропускат Детройт


Автомобилният салон в Детройт, който започва през януари 2012 година ще мине без участието на британските марки Jaguar и Land Rover. Своите нови модели двете марки ще показват на съвсем друго място. 

Какви новости са подготвили Jaguar и Land Rover за следващата година, а и за в бъдеще ще може да се види по репортажите от индийския град Ню-Делхи, където успоредно с Детройт ще има моторшоу. Служителите на британските автомобилни компании не са могли да се противопоставят на това решение,  защото то е било спуснато “отгоре”, т.е. от самия собственик на концерна.

Както е известно, Jaguar и Land Rover сравнително отскоро станаха собственост на индийската автомобилна компания Tata Motors и именно нейните ръководители са командировали англичаните в Индия.

Отначало Jaguar и Land Rover трябваше да аранжират своите щандове на салона в Детройт, но между организаторите на изложенията в САЩ и Индия се е разразил спор, вследствие на което британците няма да пътуват за американската автомобилна столица. По своята същност това, което прави Tata е своеобразен прецедент, защото никога в историята си Jaguar и Land Rover не са пропуснали шоуто в Детройт.

0 от 500