IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Италия започна производството на Fiat Panda ІІІ

Мъникът ще се продава в 40 държави по света

В Италия започна производството на Fiat Panda ІІІ


Първите екземпляри от третото поколение на един от най-популярните мини-автомобили в Европа – Fiat Panda, слязоха от конвейра на реконструирания завод на италианската компания в Помиляно. Машината, която ще се продава от началото на 2012 г., е наследила и четирите двигателя на своя предшественик. Три от тях са бензинови – 0.9 л. с мощност 64 или 83 к.с. и 1.2 л. с мощност 68 к.с. Дизелът е 1.3 л. с турбо и мощност от 74 к.с.

Fiat S.p.A. планира до есента на 2012 г. във фабриката в Помиляно да се произвеждат по 1050 автомобила на денонощие. Затова и в предприятието бяха вложени над 800 млн. евро. Сега годишно то произвежда 270 000 коли, докато преди реконструкцията техният брой бе 150 000. Увеличението принуди италианците да се откажат от сглобяването в същия завод на Alfa Romeo 159. Компанията обаче не мисли да спира дотук. Предстоят сериозна модернизация на още четири завода на Fiat-Chrysler – в Мирафиори (Ит), в Сърбия, в САЩ и в Китай.

Fiat Panda ІІІ ще се продава в общо 40 държави по цял свят. С предимство ще бъде Европа, но не са пропуснати и отдалечени страни като Бразилия и Япония. Любопитното е, че в САЩ и Китай засега са много доволни от продажбите на Panda ІІ и смятат да продължат да го произвеждат поне до края на 2012 г.

Тагове: fiat panda
0 от 500