IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1-Toro Rosso с нови пилоти

Дани Рикардо и Жан-Ерик Верн ще пилотират колите на Toro Rosso през 2012

F1-Toro Rosso с нови пилоти

Toro Rosso ще започне сезон 2012 с изцяло нов пилотски състав. Двата болида на тима ще бъдат карни от австралиеца Даниел Рикардо и французина Жан-Ерик Верн. Те ще заместят досегашните пилоти Себастиен Буеми и Хайме Алгесуари.

От Toro Rosso обясниха, че решението за замяната е взето съвместно с Red Bull. За първи път от създаването си през 2006 година отборът започва сезона с радикална смяна на състезателите.

„Доволен съм, че отрано взехме решение за нашите пилоти, защото ще може да се концентрираме към сезон 2012, без да се разсейваме“, сподели шефът на тима Франц Тост. „През изминалата година Даниел и Жан-Ерик показаха своите качества и очаквам, че те ще се сработят с отбора, за да се представим добре. Даниел има предимство, защото записа участия в състезания през сезона, докато Жан-Ерик доказа, че може да се адаптира бързо към изикванията на Формула 1".

Тост изрази благодарността си към Буеми и Алгесуари, но каза, че Toro Rosso е трябвало да даде шанс на новите пилоти във Формула 1. Досегашните състезатели бяха в тима от 2009-та насам.

Тази година австралиецът Рикардо беше трети пилот в отбора. Той дебютира в състезание с тима на HRT и впечатли с представянето си. „За мен това е голямо постижение. Винаги, когато карах на тестовете в петък си мечтаех да се състезавам с Toro Rosso“, казва Даниел. „Да си призная подскачам от радост. През втората половина от сезона научих много и съм благодарен на хората с които бях и сега ми дават възможност да се състезавам“.

Верн ще е третия французин във Формула 1 през следващия сезон, след като Lotus привлече Ромен Гросжан, а Virgin взе Шарл Пик.

„Благодарен съм на Red Bull за помощта и доверието, което ми оказват за участието ми във Формула 1. За мен Коледа подрани. След като карах за тях няколко пъти се чувствам готов, въпреки че съзнавам огромната разлика между тест и състезание“, казва Жан-Ерик. „Нетърпелив съм да застана на стартовата решетка в Австралия, през март“

0 от 500