IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Премиерата на RB8 през февруари

Red Bull и Lotus ще подкарат новите си болиди на първия тест в Херес. Williams очаква спонсорство от шейховете.

Премиерата на RB8 през февруари


Колата, с която Себастиан Фетел ще се бори за спечелване на трета шампионска титла във Формула 1 ще бъде представена на 5 февруари.

Френската медия  Auto Hebdo разкри, че покривалото над новия болид на Red Bull за 2012 ще бъде вдигнато пред официалните гости в централата на тима Милтън Кийнс. Това означава, че отбора на шампионите ще покаже новия си болид RB8 два дни преди първия официален тест за сезона, който започва на на седми февруари, на пистата Херес.

Шеф дизайнерът на тима Ейдриан Нюи е споделил намерението си да работи по новия болид при дебюта му на испанската писта.

"Заедно с Ейдриан и момчетата правим всичко по силите си за да подготвим автомобила за следващия сезон“, сподели наскоро Фетел.

Междувременно изтече информация, че новия Lotus (наследникът на Renault) ще бъде представен ден по-късно от Red Bull.

Точната дата за премиерата на FW34 на Williams също не е посочена, но Auto Hebdo разкрива, че това ще е единственото подобно събитие, което ще се състои извън Европа. Според изданието Williams ще се изнесат в столицата на Катар, Доха, където британския тим има техническа база. Уточнява се, че предстои базирания в Оксфордшир отбор да сключи спонсорски договор с Националната банка на Катар. 

 

0 от 500