IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus готви и хибридна версия на Esprit

Предвижда се и „напомпан” вариант на машината

Lotus готви и хибридна версия на Esprit


Базовата версия на Lotus Esprit, чиято световна премиера ще бъде на изложението в Женева през март, ще бъде снабдена с хибридна технология. Това съобщи шефът на Lotus Дани Бахар, като уточни, че колата ще разчита на бензинов V8 двигател и електромотор с мощност 100 к.с.

Освен това, според думите на Бахар, всеки нов модел на Lotus, в това число и Esprit, ще има и „напомпан” вариант. За разлика от базовия модел, той няма да разчита на хибридна система, но ще бъде изграден изцяло от карбон и други леки материали.

Очаква се „заредената” версия на Esprit да стане една от най-леките суперколи на пазара и най-бързата суперкола, правена някога във Великобритания. Тя ще получи нов 4.8-литров V8 мотор с мощност от 620 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателят е с 80 кг по-лек и с 40% по-компактен в сравнение с базисния агрегат на Toyota, на чиято база е разработен.


Благодарение на ниското тегло и мощният двигател „заредената” версия на Esprit ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3 сек. Максималната скорост ще бъде 340 км/час, сочи информацията.

Машината ще се продава във Великобритания от следващото лято.

Тагове: lotus esprit
0 от 500
  • #3
    32 rate up comment 8 rate down comment
    t.t. ( преди 12 години )
    poprincip..........sum edin ot nai-golemite fenove na ferrari ..ferrari i samo ferrari...oba4e tova ako izglejda taka i na ulicata ...prosto nqmam dumi...unikalno
  • #2
    35 rate up comment 8 rate down comment
    reventon ( преди 12 години )
    strahotno..kfo drugo da kaja
  • #1
    46 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Една от марките,които най-много ме кефи.Спортистите,които произвежда са с минимално тегло,без много екстри и изгъзици.Това са автомобилите с едно от най-добрите съотношения тегло/мощност.Допълнителен плюс,че ползват за база надеждни агрегати от Тойота.Надявам се някой ден да имам щастието да покарам Лотус.Познавачите казват,че усещането е уникално,а шофирането доставя невероятно удоволствие.