IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците започнаха да плащат на Saab

Очаква се до края на година компанията да получи още 30 млн. евро

Китайците започнаха да плащат на Saab

Китайският партньор на Saab – компанията Zhejiang Youngman, преведе първата част от парите, които смята да инвестира в шведския производител. Скандинавците получиха транш от 4 млн. евро, с които ще започнат да изплащат дълговете си.

Тази сума ще отиде най-вече за изплащане на заплатите за месец ноември на работниците от компанията. Очаква се днес, 14 декември, Saab да получи още 20 млн. евро, а до края на годината на шведите ще бъдат преведени още 10 млн.

„Мога да потвърдя, че получихме първият транш от Zhejiang Youngman – обяви пред журналисти представителят на Saab Ерик Гирс. – Сега ще се постараем да изплатим заплатите на нашите работници и ще започнем реорганизация на производството”.

По-рано през годината управляващите Saab поискаха защита от държавата срещу своите кредитори. Съдът в град Ванерсборг даде на компанията срок до 15 декември, за да представи своите планове за излизане от кризата.

На 16 декември съдът ще има ново заседание, на което ще се реши дали дали защитата ще остане или не. При втория вариант кредиторите ще могат да си поискат от Saab парите, а профсъюзните организации да подадат молба за обявяване на компанията във фалит.

Тагове: saab zhejiang youngman
0 от 500