IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шведи и латвийци направиха брониран роудстър с електромотор

Концептът Jo-Mojo се зарежда със слънчеви батерии

Шведи и латвийци направиха брониран роудстър с електромотор


Шведската компания Gray Design и латвийската Dartz обединиха усилията си за създаването на брониран роудстър, който се задвижва със слънчеви батерии. Както обясниха създателите на концептуалния модел, който носи името Jo-Mojo, той е предназначен за климатичните условия на Лазурния бряг и френската Ривиера.

Jo-Mojo е снабден със специален подвижен панел, който покрива салона, когато автомобилът бъде паркиран. Фотоелементите върху този покрив черпят енергия от слънцето и по този начин зареждат акумулаторите.

Латвийците от скандалната фирма Dartz, която се занимава и с брониране на автомобили, са направили возилото устойчиво на куршуми. Дизайнът пък е дело на Grey Design, благодарение на чиито усилия Jo-Mojo е получил и специалната боя хамелеон.

Под капака на роудстъра има електромотор с мощност 80 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 9.5 сек. и максимална скорост от 201 км/ч.

Jo-Mojo ще се появи пред публика през април 2012 г. на изложението Top Marques, което се провежда в Монако.

0 от 500