IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шоуто на шампионите „подпали” паркинга пред „Арена Армеец”

Николай Диков спечели напредварата при пилотите

Шоуто на шампионите „подпали” паркинга пред „Арена Армеец”


На уникално шоу станаха свидетели над 6000 фенове на високите скорости, които в сряда уважиха четвъртото издание на „Шоуто на шампионите”, което се проведе пред зала „Арена Армеец”.

Пилотите от различни класове премериха сили на затворен маршрут, състезавайки се с различни автомобили. Победител в надпреварата стана Николай Диков, който във финала победи Мануела Костова. Именно дамата се превърна в изненадата на деня, след като преди това отстрани далеч по-именити състезатели.

Никой от тях обаче не бе разочарован от отпадането си. Запалянковците също бяха щастливи, тъй като успяха да видят отблизо машините на Димитър Илиев, който бе главният двигател на събитието заедно с баща си Владимир Илиев, Игнат Исаев, Петър Гьошев, Илия Царски, Любомир Мечков, Крум Дончев, Искрен Маринов и др.

Имаше и по-стари модели като уникалното "Рено 12" на Христо Бабачев и мотоциклетът "Балкан" на Димитър Василев. Най-голям интерес обаче предизвика "Булгар Алпина", с който легендарният наш пилот Илия Чубриков спечели балканския шампионат през 1967 г. и с който 2 години по-късно участва в рали Монте Карло.

Освен това уменията си демонстрираха и дрифтърите Александър Язов, Стефан Петров и Ива Русинова, картинг шампионът Мишел Георгиев, както и най-добрите пилоти на България в мотоциклетния спорт

Шоуто бе уважено от футболната звезда Христо Стоичков, който се престраши и седна във Ford Focus с мощност 600 к.с., управляват от Илия Царски.

„С такъв шампион няма как да се уплаша”, коментира бившият национален селекционер, който раздаде не по-малко автографи от участващите в шоуто пилоти.


В самия край на вечерта 120 "смелчаци" срещу сума между 20 и 50 лв. имаха възможност да се возят в т.н „рейс такси”. Тоест да седнат в автомобила на някой от състезателите и да усетят какво е да бъдеш част от автомобилния спорт.

Всички приходи от събитието - 4430 лв., отидоха за фондация „Надежда за малките”, която помага на деца в рисково положение.

Снимки: Сlub S1

0 от 500