IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac показва малък седан в Детройт

Моделът ATS ще се конкурира с BMW Серия 3, Mercedes C-Клас, Audi A4 и Lexus IS

Cadillac показва малък седан в Детройт

Cadillac ще покаже своя нов седан от среден клас на първото голямо изложение за 2012 г. - това в Детройт, което ще се проведе през януари. Това обяви вицепрезидентът на General Motors Мери Бара.

Пред своя публика концернът ще направи общо четири премиери, като една от тях ще бъде на въпросния седан - Cadillac ATS, а останалите три ще са на концептуални модели.

В Cadillac се надяват, че с този модел ще успеят да се преборят с конкуренцията в лицето на BMW Серия 3, Mercedes C-Клас, Audi A4 и Lexus IS. Засега ATS е показан само като тиъйзър, който е в стила на флагмана на марката XTS.

Очаква се на американския пазар машината да се предлага с избор от два двигателя - 4-цилиндров турбомотор с мощност 270 к.с. и традиционния V6, чиято мощност е 330 к.с. В Европа модификацията ще бъде снабдена с 2.5-литров, 4-цилиндров мотор.

Освен версия седан, Cadillac планира и купе, както и "напомпан" вариант, чиито технически характеристики още не са известни. GM обаче се отказва от кабриолет, тъй като смята, че продажбите на подобна кола няма да покрият дори разходите по нейната разработка.
 

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Къде бяха Кадилак преди 30години и колко изпаднали са в момента. Преди 30 години като чуеш Кадилак и знаеш, че това е върха и по-добро няма. Сега е синоним на изостанала марка. Колко жалко за Американския Мерцедес.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    че няма да преборят конглокенцията - няма. но на вид е един успешен опит да копират профила на Е-класата в нов по-компактен автомобил.