IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Детройт ще видим и новото Mondeo

Следващата версия на популярния модел на Ford ще се появи в Европа през 2013 г.

В Детройт ще видим и новото Mondeo

Новото поколение на Ford Mondeo ще се появи на пазара в Европа през 2013 г., но ще имаме възможност да го видим още на изложението в Детройт в началото на следващата година. Това разкри главният дизайнер на концерна Мартин Смит.

По неговите думи машината ще напомня на концептуалния модел Evos, който бе представен на изложението във Франкфурт през септември.

В Детройт обаче ще се появи само американската версия. Тя ще замени продаващия се зад океана Fusion и ще стъпи на пазара в Северна Америка още догодина.

Във външния си вид двата варианта на новото Mondeo – този за Америка и този за Европа, няма да се различават по нищо. Различни ще бъдат единствено двигателите, с които ще бъдат снабдени.

В компанията също така са провели сериозно проучване какво искат европейците и се оказало, че най-голям е интересът към комби-версията на Mondeo – 48 %. Следват хечбекът с 34 % и седанът с еда 18 %.

Интересното обаче е, че в страни като Румъния, Турция и Русия положението е точно обратното. В северната ни съседака 51 % от продадените автомобили са седан, в Турция процентът е 94, а в Русия – 97.

Новото Mondeo ще се произвежда в 3 варианта – комби, хечбек и седан.

0 от 500