IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sebastien Loeb Racing е факт

Себастиен Льоб представи официално собствения си отбор и разкри някои подробности за състезателната програма в бъдеще.

Sebastien Loeb Racing е факт


Наскоро, по време на последния кръг от френския GT3 шампионат, на пистата Пол Рикар, Льоб обяви създаването на своя състезателен отбор, в сътрудничество с Доминик Хайнтц.

Снощи тимът бе представен официално, в родния град на пилота Хагенау, близо до Страсбург, Франция.

Основната цел на Sebastien Loeb Racing е участие в "24 часа на Льо Ман" през 2014 г. с прототип LMP2, като не се изключва възможността това да стане още през 2013 г.

За да се подготви за надпреварата през следващия сезон отборът ще кара два автомобила Porsche 911 GT3 във френския шампионат Porsche Carrera Cup. Успоредно с това, тимът ще се пусне с прототип във Formula Le Mans, както и в европейските Le Mans Series. Sebastien Loeb Racing също ще се включва и в състезания на френския GT шампионат с Porsche 997.

Имената на пилотите все още не са обявени, но се сигурно, че Себастиен Льоб също ще пилотира пистовите автомобили, като това ще зависи от ангажиментите му през следващия сезон.

За момента осемкратният световен рали шампион има едногодишен договор със Citroen във WRC, плюс опция за 2013. Очаква се Льоб да се присъедини пълноценно към собствения си отбор през 2014 г.

Има възможност това да се случи още през 2013 г., ако той реши да прекрати с ралитата по-рано. Сред предстоящите цели на Loeb Racing Team е да подпомага млади пилоти, участващи в състезания за издръжливост.

"Презентацията е крачка напред ", заяви Льоб. "Това е крайъгълен камък: представяме нашите цели, нашата програма и нашите партньори. Отборът вече е факт!"

"Льо Ман е една мечта, това представлява огромно предизвикателство. За да успеем обаче трябва да се подготвим. Това ще бъде направено в Porsche Carrera Cup. Едномарковите шампионати са много трудни. Formula Le Mans също ще ни даде възможност да трупаме опит с прототипа преди да се включим в клас LMP2", поясни Доминик Хайнтц.
 

Тагове: wrc sebastien loeb racing
0 от 500