IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално за приятелството между BMW и Toyota

Двете компании ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение.

Официално за приятелството между BMW и Toyota


Както ви съобщихме още в началото на седмицата
BMW и Toyota ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение.

Меморандум за разбирателство в този смисъл бе подписан на 1 декември 2011 г. в Токио. В рамките на споразумението двата концерна планират съвместна работа при фундаменталните разработки на технологиите за литиево-йонни батерии от следващо поколение. Освен това двата концерна проучват и възможностите за сътрудничество и при други проекти.

Едновременно с това BMW Group и Toyota Motor Europe (TME), европейското дъщерно предприятие на Toyota Motor Corporation, договориха и доставката на ефективни дизелови двигатели на BMW Group на TME.

Договорът предвижда през 2014 година да започне доставката на TME за 1,6- и 2.0-литрови дизелови двигатели за автомобилите с марката Toyota в Европа.

Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG коментира: „Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили, а BMW Group е най-иновативният и с най-устойчиво развитие производител на премиум-автомобили. С тази стъпка ние обединяваме нашите усилия, за да ускорим разработките на екологични технологии и да наложим нашето технологично превъзходство в съответните сегменти. С доставката на нашите ефективни и динамични дизелови двигатели на Toyota ние продължавате да разгръщаме планираните продажби на задвижващи системи.”

Президентът на TMC Акио Тойода: „Съвместната работа с BMW Group ни доставя голяма радост. BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането. За да ускорим развитието на автомобилната индустрия и обществото, двата концерна ще обединят своите всеобхватни знания и опит – на първо време в областта на екологичните технологии – за да могат да произвеждат още по-добри автомобили.”

0 от 500
  • #33
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До Субарофчето ( преди 12 години )
    Ще ме извинявате но А..К ..О не ти е езлизало от пърдялника скоро и се размириса!
  • #32
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До Тишо ( преди 12 години )
    На Lexus IS лепихме страничните пластмасови лайсни на предното стъкло със секундно лепило, че за по-малко от година се разхвърчаха! За по-големия съндък не ми говори, хайде сравнни го с S класата и тогава ми говори! Въобще май само говорите приказки от 1001 нощ!
  • #31
    3 rate up comment 4 rate down comment
    VTEC ( преди 12 години )
    Местните форумни хулигани (90% от тях без шофьорски книжки) се карат за немски и японски автомобили, а хората на високо ниво си работят заедно и изобщо не ги интересува за мнението на половината *** писали преди мен :)
  • #30
    3 rate up comment 3 rate down comment
    FELIX ( преди 12 години )
    "...като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането." Tezi dumi na A.Toyoda sa dostatachni .
  • #29
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Водеща е в промития ти пропаганден мозък...
  • #28
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отнесе ги земетресение,цунами, а последното наводнение в Тайланд отново спря много доставки. Причините са обективни от природата. Не са при едни условия японски и други фирми. Иначе Тойота винаги е била и сега е първа по класациите за здравина и клентско задоволство и в САЩ, и в Европа. Това показва ясно кой прави най-силните коли. И всеки иска да се докопа до хибридните й технолоогии, просто Тойота е водеща в модерните технологии.
  • #27
    6 rate up comment 2 rate down comment
    expert ( преди 12 години )
    Хахаха, тойота не били потъващ кораб. Погледни как им вървят продажбите в Европа и САЩ и пак си помисли, пика им беше преди една година и от тогава насам вървят усърдно към дъното. Единствения им шанс е че произвеждат от години интериори за повечето европейски фирми и там се справят на ниво, понеже произвеждане на цели коли се оказа калпаво. И сега пробват да се спасят с последен шанс като си продадът едиствената преднина, хибридните системи, на бмв. Иначе фалита е неизбежен...
  • #26
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не мисля, че комунистите са по-дисциплинирани, нито,че са опасност за японци и германци. Поясни се.
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 12 години )
    След 71 год., Германия и Япония - отново заедно. Опасността за тях обаче, към днешна дата, идва от други много по-дисциплинирани комунисти. Дано този път комунистите да останат 2ри, което ме съмнява...
  • #24
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Жалко, край с БМВ.