IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ ще произвежда още един Nissan

Ще пуска и нов модел Lada на всеки шест месеца

АвтоВАЗ ще произвежда още един Nissan


Ръководството на АвтоВАЗ свали картите на масата и разкри бъдещите си проекти. Стори го в деня, в който първата Lada Granta слезе от конвейра на завода в Толиати.

Плановете на руснаците предвиждат сериозно увеличаване на производството, което включва и сглобяването на втори модел на Nissan. След познатия Tilda в заводите на автогиганта ще се прави и второто поколение на Bluebird Sylphy.

Този модел на Nissan ще се произвежда в 2 варианта - с десен волан за пазара в Япония и с ляв - за Русия, Китай и още няколко държави от Югоизточна Азия.

За Япония автомобилът ще се предлага с избор от 2 двигателя - 1.5 литра (109 к.с.) и 2.0 литра (133 к.с), които ще се куплират с автоматична скоростна кутия.

Това обаче не е всичко. От АвтоВАЗ са категорични, че на всеки 6 месеца ще бъде пускан нов модел Lada.

Първо, през пролетта на 2012 г. ще се появи седана Lada Largus (на долната снимка), а през лятото ще излязат Lada Granta и Kalina с автоматична скоростна кутия.

В края на годината ще се появи и фейслифт на Kalina, докато в началото на 2013 г. трябва да бъде готов и SUV, който също ще бъде с марка Lada. Така до 2015 г. компанията смята да обнови изцяло автомобилната си гама.

Все още не е напълно ясно кои модели ще се правят в завода в Толиати и кои в предприятието в Ижевск, което АвтоВАЗ наскоро закупи.

Освен моделите на Nissan и Lada в двата завода се правят още Renault Sandero и Duster. Общият капацитет на производство трябва да нарастне до 300 000 автомобила на година.

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    Русия, строй и развива индустрия, тежка лека... А България строй и развива... Бойко Борисов... Кой е по-добре!!!?
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Понеделник,Сряда и Петък в завода ще се влиза само след тест с дрегер и кръвна проба когато сглобяват Нисан за Японския пазар.Японците ще намразят Нисан когато намерят капачка от водка в колата или че липсва 1 бутало в двигателя.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Achtung ( преди 12 години )
    все пак съм изненадан, че там ще се произвеждат коли за японския пазар, някак си ми звучи абсурдно Русия да изнася коли за Япония?!? предполагам че влизането тази година на Русия в Световната търговска организация ще открие пътя за износ на много руски стоки, както стана с Китай след неговото влизане в СТО през 2001.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 12 години )
    тези 300 хиляди не се отнасят за завода в толиати, спокойно :) той все още си бълва над 700 хиляди коли ежегодно. Бях чел, че след модернизацията му(някои от машините в завод са от края на 60-те) с нови роботи, капацитета му ще достигне 1.3 млн. коли годишно и ще бъдат съкратени над 30 хиляди човека. Съвсем логично е този огромен капацитет да се използва освен за сглобяване на моделите на Лада, така и на Нисан и Рено.
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Р.К. ( преди 12 години )
    добре де Лада нямаше ли от кого друг да купят дизайна, а го взего от Дачия. Това е невероятно...
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Фен на рускините ( преди 12 години )
    Ето защо рускините са най-хубавите жени.
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    zzz ( преди 12 години )
    Ееееееех, а в най-добрите си години капацитета им беше 700 000 автомобила. Какви времена бяха ...
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дачия става световен хит, скоро и в Япония ще започне производство.