IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Gumpert пусна тийзър на новото си творение

Суперавтомобилът ще се появи пред публика на изложението в Женева догодина

Gumpert пусна тийзър на новото си творение

Немският производител на спортни автомобили Gumpert пусна тийзър на новата си суперкола, която ще се появи пред публика на международния авто-салон в Женева догодина.

Машината, която е загатната на тийзъра, прилича на поредния вариант на модела Apollo с въздухозаборник на покрива. Ако обаче се вгледаме по-внимаелно, се виждат и някои разлики с досегашните модели на Gumpert, най-вече в решетката на радиатора и във фаровете. Според досегашната информация машината е направена от карбон, а под капака е сложен двигател на Аudi с мощност от 700 к.с.

Трябва да припомним, че актуалният флагман на марката Apollo Speed е оборудван с агрегат с мощност 800 к.с., чийто въртящ момент е 900 Нм. От място до 100 км/час автомобилът ускорява за точно 3 сек., а максималната му скорост е 360 км/ч.

Припомняме също така, че преди година в Женева Gumpert показа своя втори модел - Tornante (остър завой), чийто продажби трябва да стартират през 2012 година.

Тагове: gumpert
0 от 500