IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler закрива Maybach до 2 години

Новата S-Class на Mercedes-Benz ще замени луксозните модели на Maybach.

Daimler закрива Maybach до 2 години


Daimler AG планира до 2 години да ликвидира марката Maybach заради нищожния интерес към тези луксозни и скъпи автомобили.

Топ-мениджърите на компанията са категорични, че по този начин ще могат да се съсредоточат и да насочат по-голям ресурс към разработването на нови модели Mercedes-Benz.

„Стигнахме до заключението, че сега е най-добрият момент да прекратим този неизгоден бизнес – заяви един от шефовете в компанията пред Autocar. – Вече имаме план, според който нишата, оставена от Maybach 57 и 62, ще бъде заета от Mercedes-Benz S-Class. Ще се съсредоточим върху 3 нови версии на този автомобил, като едната от тях ще бъде S600 Pullman”.

През 2010 г. концернът Daimler планираше да подпише договор за сътрудничество за разработка на нови модели Maybach с компанията Aston Martin. Именно Aston Martin щеше да произвежда луксозните лимузини, в замяна на което щеше да получи достъп до двигателите на Daimler. Година по-късно обаче сделката пропадна.

Марката Maybach бе възстановена през 2002 година, но заради кризата обемът на продажбите силно изостава от планирания. Първоначално през 2002 г. бе планирано годишно да се продават 1000 автомобила от марката, но сега продажбите са намалели до 200 годишно.

Тагове: daimler maybach mercedes-benz
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    G777 ( преди 12 години )
    MAYBACH E MN PO-SPECIALEN OT KOITO I DA E MERCEDES, VS V NEGO E UNIKALNO.MAYBACH ZAPPELIN E NAI-DOBRATA LIMOZINA.TOI E PRED BENTLEY I PRED RR.SPORED MEN E GRESHKA DA GO SPIRAT.
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    бичкията ( преди 12 години )
    От Даймлер хич ги няма в правенето на бизнес. Не им е виновна кризата, а по-скоро некадърното управление в последните години и поради това сега си измислят врели не кипели. Да правят както ВАГините! Произвеждат един модел и го продават, като ФВ, Шкода, Сеат, Ауди и т.н. Продават едни и същи неща на различни цени. От МБ какво им пречи да преоблекат една S-класа и да е пуснат, като Майбах. Малко да вдигнат цената и готово, а не като сега да ми ги продават за над 1 млн. Ясно е че на тази цена по-до
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    West City ( преди 12 години )
    щеше да има бъдеще ако не беше икономическата криза и не ги правеха толкова скъпи тия лимозини.