IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1 - Роберт Кубица пропуска сезон 2012

Роберт Кубица не е подготвен физически за началото на сезона през март 2012.

F1 - Роберт Кубица пропуска сезон 2012


Роберт Кубица най-после съобщи на Renault, че не се чувства готов да започне сезон 2012.

26-годишният поляк се възстановяваше дълго време, след катастрофа по време на рали в Италия. Той пропусна целия сезон през 2011 г. и бе заместен от Ник Хайфелд и Бруно Сена.

Кубица проведе интензивна програма за влизане във форма и дълго време отлагаше да анонсира състоянието си и дали ще се състезава през следващия сезон.

“Въпреки, че работих много през последните седмици стигнах до решението, че не съм достатъчно готов, за да започна състезателния сезон през 2012”, се казва в становището на Кубица.

Шефът на тима Ерик Булие застана зад решението на поляка: “Той постъпи много зряло, защитавайки интересите на Lotus Renault. Като отбор и като семейство, ние заставаме на 100% зад него”

От тима обявиха, че оставят тестовия болид и екипа на поляка. Те ще разчитат на други пилоти, а когато е напълно готов ще може да се върне в състезателната си кола.

Тагове: renault f1 team
0 от 500