IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за Mercedes SL

Автомобилът ще излезе през 2013 г. и ще получи нови двигатели

Нови подробности за Mercedes SL

Mercedes продължава да разкрива подробности около модела си SL, който трябва да се появи на пазара през 2013 г.

За производството му ще бъде използван алуминий, който ще го направи по-лек, а освен това ще бъде снабден с нова гама двигатели.

Фото-шпионите вече успяха да хванат в обективите си една от машините, които в момента компанията тества. Вероятно нарочно от Mercedes са махнали част от камуфлажа на автомобила, за който се знае, че ще бъде с около 150 кг. по-лек от своя предшественик.

По-голямата част от типичния за SL външен вид обаче ще се запази. Новият модел ще замени познатия R230, който се появи пред света преди 10 години, а преди 3 г. претърпя неголям фейслифт.

В гамата двигатели влизат 3.5-литров, V6 с мощност 306 к.с. и максимален въртящ момент от 368 Нм, 4.7-литров би-турбо V8 с мощност 435 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, както и върховият V12, чиито характеристики обаче все още не са известни.

Списъкът с допълнително оборудване включва панорамният покрив със системата Magic Sky Control, новата система за измиване на прозорците Magic Vision Control, която Automedia наскоро представи и нова аудиосистема.

Дебютът на кабриолета вероятно ще се състои на автосалона в Женева през април догодина, въпреки че някои оптимисти очакват той да бъде показан още на изложението в Детройт през януари.

Тагове: mercedes sl
0 от 500