IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти предвиждат спадане на продажбите в Европа

Очаква се догодина в Европа да бъдат продадени с около 670 000 нови автомобила по-малко

Експерти предвиждат спадане на продажбите в Европа

Пазарът на нови автомобили в Европа през 2012 г. не го очаква нищо добро. Това обявиха експертите от Центъра за автомобилни изследвания CAR. Заради световната финансова криза спадът на продажби догодина ще бъде с около 5.3 % в сравнение с тази.

„През 2010 г. Западна Европа стана най-проблемният регион за автоиндустрията в света – обяви шефът на CAR Фердинанд Дуденхефер (на долната снимка). – Според нашите изчисления намалението на продажбите догодина ще бъде с около 671 000 автомобила, което е равно на продукцията на 2 големи завода. Това ще бъде най-ниският резултат през последните 18 години”.


Финансовата криза се отрази доста зле на купувачите в Европа, като най-сериозно пострада пазарът в Испания и Италия. Само за месец октомври тази година намалението е с 1.4 %.

Най-сериозни са пораженията при Fiat – минус 10 %. При PSA Peugeot Citroen спадът е с 6 %, при Opel – 3 % и при Renault – 2 %.

Има и производители, които обаче успяха да увеличат продажбите си, въпреки кризата. В Европа това са Volkswagen и Ford, докато BMW например записва спад с 1 % при машините от премиум –класа. По-сериозно е отсъплението на Mercedes-Benz в луксозния сегмент – минус 11 %. Загуби записват и японските концерни Toyota и Suzuki, докато Huyndai и Kia продават все повече автомобили.
 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Началника ( преди 12 години )
    Личи си кои фирми ще диктуват правилата утре, и кои ще останат със старата слава от вчера... вече никой не купува само името, важното е какво има под обвивката :)
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    TURBO ( преди 12 години )
    продават... колкото и самсунг ги водат за качествени.. ай моля ти севинаги ще има една прослойка , която ще вярва на рекламите и ще купува жълта техника - не пише колко повече продават... то си личи - в Германия / Франция / Италия няма да видиш такива коли.. колко да продават повече?Това че тук такситата са такива нищо не значи. А и с интерес чакам да видя как на ЛЕГЕНДАТА ОТ БЪДЕЩЕТО ще й инсталират метана хаха.
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Прав си,остават свестните ".....докато Huyndai и Kia продават все повече автомобили"
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    TURBO ( преди 12 години )
    ами просто хората не си купуват вече ***..."Има и производители, които обаче успяха да увеличат продажбите си, въпреки кризата. В Европа това са Volkswagen и Ford!"Кризата е добро време за качествените марки!!!
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    anonimen ( преди 12 години )
    лоша неа ми..
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    kriza ( преди 12 години )
    losha rabota...