IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Porsche 911 Cabriolet

Porsche представи новия кабриолет 911 във версии Carrera и Carrera S

Това е новото Porsche 911 Cabriolet


Откритата 911-ка от ново поколение е базирана на платформата 991. Тя ще дебютира догодина с нов и осъвременен дизайн. Базов модел за 911 Cabriolet ще е Carrera, а “наточения” е Carrera S с 400 к.с. Продажбите и на двата варианта ще започнат от март 2012.

Използвайки издържливо на усукване шаси, за първи път дизайнерите са пресъздали иконичните линии на покрива на 911. За да не се увеличава теглото, в рамата са използвани магнезиеви сплави. В резултат, новия кабриолет е значително по-лек от предшественика си и тежи само със 70 кг. повече от купе версията. Увеличено е междуосието и пространството в салона.

Базовата Carrera има нов 3.4-литров мотор, който генерира 350 к.с., които се предават към  задните колела посредством чисто нова седем-степенна ръчна скоростна кутия.

Откритата Carrera S притежава 3.8-литров двигател, развиващ 400 к.с., също със  седем-степенна „ръчка“ като стандартно оборудване. Като опция се предлага и седем-степенна, с двоен съединител Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) скоростна кутия, която осигурява по-динамично ускорение и икономия на гориво.

Пазарния дебют е обявен за 3 март, когато започва автомобилното изложение в Женева, но немците няма да пропуснат да покажат кабриото по един или друг начин и на автошоуто в Детройт, в началото на 2012.

Цените се очаква да са между 119 – 135 хил. евро.

Тагове: porsche 911 cabriolet
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ми то като старото.А таблото е говняно като на Москвич Алеко, само дето има дисплей.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами нали затова имат едни от най-добрите инжинери - това не може да е оправдание за Порше- да решат въпроса и тогава наистина ще имат несравним дизайн. Аз самият имам "мек" таван и съм си казал, че следващото ми кабрио ще бъде задължително с твърд покрив. Освен всичко останало това е практично защото получаваш два равностойни и безопасни автомобила на цената на един -струва си да се мисли в тази посока
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Няма къде да се прибере този метален таван. Отзад е двигателят! Освен това, ако си забелязал, колите с метален таван имат голям тлъст ***, където да се събере когато е прибран.
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Няма ли най-после да се откажат от този грозен "мек" таван (гюрук). Страхотно би било да има метален сгъваем таван и тогава ще имаме съвършеннияг автомобил две-в-едно
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 12 години )
    Поршето никога не може да се сбърка, а това наистина изглежда страхотно. Не случайно са толкова качествени коли, само се надгражда отгоре и всичко се прави с традиции.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Са кажете, че е същото като старото и че е същото като останалите Поршета, както обичате да казвате под статиите за VW автомобилите, лайненца.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    trb ( преди 12 години )
    vse po blizo do absoliutno suvursheniq dizain....ebati kolata!!!
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 12 години )
    Ехааа 7 -степенна ръчка. Ще има да си сменяш - 1ва, 2ра, 3та, 4та ,5та - опааа това било 7ма :):):)
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    "Откритата Carrera S притежава 3.8-литров двигател, развиващ 400 к.с., също със седем-степенна ръчка...."
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Spyker ( преди 12 години )
    Значи няма д има 911-ка с ръчни скорости така ли излиза ?