IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха Mitsubishi i-MiEV за най-икономичната кола в САЩ

Следват я Nissan Leaf, Ford Transit Connect Electric и Chevrolet Volt.

Обявиха Mitsubishi i-MiEV за най-икономичната кола в САЩ


Mitsubishi i-MiEV е най-икономичната кола в САЩ за годината, сочи проучване на EPA (Агенция за опазване на околната среда) и Министерството на енергетиката в САЩ.

Федералните агенции са тествали редица икономични автомобили, като най-икономичен от тях е бил електрическият модел на Mitsubishi.

Сумата за изминаването на 100 километра пробег с напълно електрическото возило се равнява на потребление на гориво от 2.1 л./100 км.(112 MPG). i-MiEV е напълно електрически модел, който не използва гориво, за да се движи. Американците обаче измерват икономичността на електромобилите в еквивалента на MPG (изминати мили с един галон гориво).

След Mitsubishi i-MiEV се нареждат Nissan Leaf със средно потребление 2.3 л./100 км, Ford Transit Connect (3.8 л./100 км.) и Chevrolet Volt (3.9 л./100 км.).

Най-икономичен сред автомобилите задвижвани от двигател с вътрешно горене пък е хибридът Toyota Prius, който е показал среден разход на гориво от 4.7 л./100 км.

Тагове: mitsubishi i-miev
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 12 години )
    "Знаете ли какво става ако отворите страничния прозорец на Prius и си покажете ръката навън - правите обратен завой!" - (Ахмед - мъртвият терорист).
  • #13
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    примусите със сигурност са най-сервизираните кибрити - безспорен факт, всички останали най-, най- си остават заблуди за бедни и нискокултурни душици
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Приус 3 ( преди 12 години )
    За справка Приус е най-продаваният хибрид и продажбите му се увеличават ежегодно.Ако имаш някакъв друг източник дай линк!Освен това всички автопроизводители копират от Тойота и се мъчат да направят успешен хибрид.До колко успяват е друг въпрос.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ходи се таковай у експерта! Понеже времето на хибридите е изтекло, затова всяка марка разработва по няколко модела, а? Абе тука коментиращите май ви избират с конглокс по малоумие.
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    expert ( преди 12 години )
    Времето на жалките хибриди изтече безвъзвратно, справка: тойотките
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Приус 3 ( преди 12 години )
    Като икономичност действително електрическите автомобили превъзхождат всички останали,но като практичност и икономия хибридите и по-специално Приус нямат равни на себе си.При електрическите имаш доста ограничен пробег,а при хибридите пробега ти е неограничен,което ги прави най-ефективни във всяко едно отношение.Докато не се открият батерии които да съхраняват електроенергия за поне 800-1000км,хибридите няма да имат алтернатива и ще си останат най-доброто решение в автомобилостроенето.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    ndnnd ( преди 12 години )
    е къдe са германските *** да ни обеснят що така бе МИМЕ???Най ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА отново показава наказва и доказва!на ред сега чакаме КОРЕЯ и КИТАЙ :)
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Абе *** *** при свръх икономичен цикъл приуса дава разход под 1,5
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    ***, разходът зависи от тесотовия цикъл по който е измерен. За САЩ цикъла е по-реалистичен и дава 4.7/100 за Приус. По европейския цикъл Приус дава 3.9л/100. На теста на ADAC при градски цикъл Приус дава 2.57л/100. А Приусът е най-ефективния автомобил задвижван само от течно гориво.
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Tisho ( преди 12 години )
    И къде е оня кибрит примуса - естествено последен. Среден разход 4.7, а тия *** го представят като 1.9 до 2.2