IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus ще прави собствен V8

Агрегатът ще генерира 620 к.с. и ще бъде без турбо

Lotus ще прави собствен V8

Представители на компанията Lotus обявиха, че специално за новото поколение на модела си Esprit разработват собствен двигател V8. Неговият обем е 4.8 литра, като не раезполага с турбо.

Освен на Esprit агрегатът ще се предлага и на други 2 модела на компанията Elite и Eterne. При тях той ще бъде поставен в предната част на автомобила, докато при Esprit ще бъде по средата.

В базовата си конфигурация V8 двигателят ще разполага с 570 к.с., но има възможност мощността му да бъде увеличена на 620 к.с. (без турбо).

При създаването на новите си модели, Lotus ще заложи на модулно шаси, на което всяка част ще може да се заменя без проблем. Платформата с предно разположение на мотора ще бъде различна от тази със средно, но въпреки това някои компоненти от Elite ще бъдат слагани и на Eterne. Шасито на Esprit пък без проблем ще може да бъде модифицирано за новото поколение Еvora, което вероятно ще получи ново име – Elan.


Припомняме, че на изложението в Париж през 2010 г. Lotus обяви намерението си да пусне 5 модела в близко бъдеще. Новият Esprit ще излезе през 2013 г., а новият Elan или Еvora през 2017 г. През 2014 г. трябва да видим новия Elite, а година по-късно – новите Elise и Eterne.

0 от 500