IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1 – Honda ще прави V6

Има вероятност Honda да се завърне във F1 през 2014.

F1 – Honda ще прави V6


Според изявление на германското издание  Auto Motor und Sport до една година Honda ще се завърне във Формула 1 като доставчик на двигатели за  McLaren.

Японският производител напусна F1 през 2008, когато за последно се състезаваше със собствено шаси и двигател. След това техният отбор бе купен и възникна тимът Braun, който малко по-късно стана собственост на  Mercedes.

Твърде вероятно е през 2014-та  година Honda да замени сегашния доставчик на двигатели за  McLaren -  Mercedes. Немските журналисти припомнят, че договора между McLaren и  Mercedes приключва след година и мениджърите на британския тим трескаво се ослушват за алтернатива.

През 2014 според новите правила ще бъдат допуснати турбо  V6 мотори, което е добра перспектива  Honda и  McLaren да си припомнят славното минало от преди 20-25 години, когато двете марки, обединени в един отбор спечелиха последователно четири титли между 1988 и 1991.

Висш служител е потвърдил, че  Honda се подготвя за завръщане с турбо V6 , но се чака „зелена светлина“ от ръководството.

Иначе и през 2013 тимът от Уокинг, който неотдавна беше партньор на Mercedes ще ползва техните настоящи 2.4-литрови V8 агрегати.


 

Тагове: braun
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Honda Man ( преди 12 години )
    ha dano!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    виждам я естествено, но мишо с мера не разбрах защо е там
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    "бавареца" да не би да имаш проблеми със зрението? Не виждаш ли снимката на "McLaren-Honda"?
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    а снимката е на мишо с мерцедес... цяла статия за хонда и макларън и накрая сника на мишу с кола правена от браун 2г селд като хонда се отказаха...
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    не трябва ли от 2013та всички да са с турбо мотори. без исключения. само догодина карат със сегашниете 2,4л мотори, а от 2013та V6 турбо. ???
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    ...когато въпросът беше не кой отбор ще е победителят, а кой от двата Макларана ще е първи. За жалост няма как да се върне легандата - великият Айртон Сена.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    Всъщност тимът на Хонда във Ф1 направи колата с която Браун спечели световната титла в сезона след като Хонда се отказа. Защо се отказаха не можах да разбера. Те най-накрая имаха колата с която да спечелят титлата и точно тогава се отказаха. Ако намалят кубатурата на двигателите във Ф1 Хонда ще има предимство. Ще бъде във свои води - малки, но мощни двигатели. И са намерили точно с кого да се кооперират - дано се завърне легендарният тандем Макларън-Хонда, като преди време, когато въпросът беш
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    На втората снимка- НАЙВЕЛИКИЯ АЙРТОН СЕНА!!! "***" как :"...до една година..." а става въпрос за 2014?!!?!