IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen eT! Concept

Товарният електромобил изпълнява гласови команди на водача и го следва като дресирано куче.

Volkswagen  eT! Concept


С  eT! Concept Volkswagen представи визията си за бус на 21 век. Фургончето е проектирано съвместно с „Дойче пост“ и Дизайнерския център в Брауншвайг.

eT! е електромобил, създаден за да улесни работата на куриерите. Неговото изграждане е част от проект, целящ да даде представа – рентабилни и удачни ли са возилата, задвижвани от електричество за превоз на товари.

Електродвигателите са зацепени директно към всяко от колелата. Те са разположени, така че да не се губи от  пространството в салона и товарния отсек. Голямата, плъзгаща врата от дясно позволява достъп както до багажната част на фургона, така и до пътническия сектор и мястото на водача. В дясно на шофьора има изведен джойстик, който дава възможност на пътника, при необходимост и за улеснение да поема управлението на автомобила. 

За да съобразят буса с нуждите на потенциалните потребители, предимно куриери, създателите му са го превърнали в „послушно кученце“.  С команди като „следвай ме“ или „ела тук“ eT! Може да следва водача си от къща до къща или от адрес на адрес.

Дали Volkswagen подготвя новия Microbus, вдъхновен от легендата от 50-те години на миналия век или концептът загатва за осанката на бъдещия сериен Transporter предстои да разберем.

 

Тагове: volkswagen et! concept
0 от 500