IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Akylone, конкурентът на Veyron

Рожбата на Genty ще има двигател c мощност 1000 к.с, който отговаря на Еuro-6

Akylone, конкурентът на Veyron


Преди около месец френското автомобилно студио  Genty разкри, че ще извадят на бял свят най-красивия и динамичен суперкар в света, който ще припомни на ценителите, какво е това „удоволствие от управлението“. От самосебе си се разбира, че с модела  Akylone ентусиазираните специалисти на  Genty хвърлят ръкавицата не на кой да е, а на ексклузивния суперкар Bugatti Veyron.

В анонса тогава се съобщаваше, че мощността на двигателя, предвиден за модела е 1000 к.с, а максималния въртящ момент стига 1274 Нм. Вече има и повече подробности за този агрегат.

Всъщност би-турбо V8 двигателят с обем от 4,8 литра е собствена разработка на  Genty. Моторът е със система за директно впръскване и две турбини. Според инженерите на студиото, въпреки нескромните си технически параметри автомобилът ще отговаря на еко-стандартите Еuro-6.

Двигателят ще бъде съчетан със седемстепенна секвенционална скоростна кутия, с управление от лостчета зад волана.

Според изчисленията от 0 до 100 км/час Genty Akylone ще може да се ускори за нищожните 2,8 сек. и ще достига максимална скорост от 345 км/ч.

От студиото са се подготвили да изработят общо 15 екземпляра от модела

0 от 500