IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Volvo XC90

Шведите показаха дизайнерските скици, демонстриращи как ще изглежда наследникът на XC90.

Наследникът на Volvo XC90


Volvo XC90 доближава общоприетата възраст за пенсиониране на един автомобил. Моделът е сред  „старците“, преживели 10-ина години без да посещават редовно пластичния хирург. 

XC90 стартира през 2002 г. като напредничаво, високовдигнато комби, носещо гените на  SUV. Кросовърът на  Volvo преживя тези години успешно само с два незначителни фейслифта.

Той бе хит за шведския автопроизводител и заслужи овациите както в родината си така и по света.  Е... дошло е времето му да бъде заменен и неслучайно от компанията намекнаха, че се работи в тази посока. Шведите показаха дизайнерските скици, демонстриращи как ще изглежда наследникът на XC90.

Ако разгледаме внимателно четирите тийзъра ще установим, че приликите помежду им са налице. Някои са по-абстрактни,  други по реалистични, но на всичките е видимо, че  бъдещият кросоувър е взаимствал стилистичните особености на последните концептуални модели на Volvo и бъдещият SUV принадлежи на шведската фамилия.

Едно е сигурно: следващото XC90 ще е първото Volvo, изградено върху платформата SPA (Scalable Platform Arhitecture), която ще бъде повсеместно използвана за моделната гама на фирмата - от компактния  С30 до седана S80.

Благодарение на платформата се очаква намаляване на теглото с около 100-150 кг. Не е тайна също, че наследникът на XC90  ще ползва четирицилиндрови двигатели, въпреки че компанията прави също пет и шест цилиндрови задвижващи агрегати. „По-наточените“ версии ще разчитат на хибридно задвижване.

Макар и поостарял сегашният модел ще остане на „служба“ още 2-3 години, а по-завършен вариант на заместника му може да се появи на предстоящите автомобилни изложения догодина.


Тагове: volvo xc90
0 от 500