IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разкри и A1 с 5 врати

Германците се надяват на бърз успех на пазара

Audi разкри и A1 с 5 врати


Audi разкри подробности около обещаната версия на А1 с 5 врати, която трябва да се появи в шоу-румите на компанията в началото на следващата година.

Автомобилът ще се казва Audi A1 Sportback и ще бъде идентичен по размери с версията с 3 врати. Дизайнерите на компанията обаче са поработили здраво и са намерили допълнително 6 мм., с които увеличават височината и големината на задната седалка на колата.

В Audi се надяват, че новата версия на автомобила ще им донесе бърз успех на пазара. Германците вярват, че вариантът с 5 врати ще успее да се наложи и да достигне 70 процента от продадените А1.

Sportback ще се предлага с избор от 4 двигателя, идентични с версията с 3 врати. Това са бензиновите 1.2 л. (84 к.с.) и 1.6 л. (185 к.с.), който идва стандартно със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Дизелът е 1.6 л. (103 к.с.), който отделя едва 99 г./км. СО2. Следващото лято автомобилът ще бъде снабден и с 2.0-литров дизел (143 к.с.).

Това е втората новина за почитателите на A1 за последната седмица. Audi обяви, че пуска 2 нови серии на автомобила. Те са кръстени Black Edition и Contrast Edition, като е добавен и нов по-мощен двигател. Старият 1.6-литров TDI е заменен от двулитровия дизел, който ще бъде сложен на версията с 5 врати. Освен с двулиторвия дизел Black Edition ще се предлага и с 1.4-литров бензинов (185 к.с.). Този вариант ще струва с 1200 евро повече от съществуващата в момента S line версия на модела.

За тези пари ще бъдат добавени черна радиаторна решетка, затъмнени задни прозорци, 18-инчови лети джанти, фарове Xenon Plus с LED дневни светлини.

Contrast Edition ще бъде предлаган с всички съществуващи двигатели в гамата на А1. При него летите джанти са с размер 17 инча, като е добавен и нов аеродинамичен пакет. За Contrast Edition ще се плаща с 1300 евро повече от S line версия на Audi A1.

Тагове: audi a1
0 от 500