IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar С-X16 Concept – хибрид с бъдеще

В Лос Анджелис Jaguar показа предсериен наследник на E-Type.

Jaguar С-X16 Concept – хибрид с бъдеще


По традиция Jaguar не обича да прави презентациите си пред много хора. На автошоуто в Лос Анджелис британците също си спретнаха “частно парти”, за да представят обновената версия на C-X16 Concept.

Дебюта си прототипът направи през септември, на салона във Франкфурт, но с присъствието си в Америка създателите му доказват, че моделът има бъдеще и е важен за тях. Лично шеф дизайнерът на Jaguar, Ян Кълъм презентира боядисания в бяла перла експонат и потвърди, че серийното производство на  C-X16 предстои.

Създателите на концепта са черпили вдъхновение от емблематичния  E-Type и не случайно в дизайна му се забелязват модерни интерпретации от легендарния спортен автомобил . Въпреки, че това вероятно е предсерийния вариант все още концепта не е изчистен от някои екстравагантни и ретро детайли. Със сигурност червената кожа в интериора ще отпадне, както  джантите с централна гайка , фибро-карбонови спортни седалки и странично отварящия се заден капак (като на E-Type).
 
В техническо отношение,  C-X16 е всичко друго, но не и ретро. Под капака е разположен 3.0-литров V6 двигател , работещ  в комбинация с електромотор и интегрирана 8-степенна скоростна кутия. Сумарната мощност на хибрида достига до 468 конски сили и 505 Нм въртящ момент, което според представители на компанията е напълно достатъчно, за да ускори автомобила от 0-100 км/ч за 4,4 сек. и да се достигне максимална скорост от 300 км/ч. Всъщност съдбата на хибридната система в серийно производство е все още под въпрос.
 

0 от 500