IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разработва нов спортен автомобил

Возилото е електрическо и ще бъде представено в Женева.

Infiniti разработва нов спортен автомобил

Концептуален модел на електрическа спортна кола, който ще разшири гамата на Infiniti, е в процес на разработка в развойния център на компанията, съобщават от луксозната японска марка.

Знае се, че електрическата кола ще има "високи динамични характеристики и ниски нива на вредните емисии", но все още няма никаква точна информация за задвижващата система. Не е известно и името на модела, но пък е налично тийзър изображение.

Пояснявайки стратегията, залегнала в основата на концептуалния модел, Анди Палмър, изпълнителен вицепрезидент на Nissan Motor Co., Ltd и на Infiniti каза: „На Женевския автосалон догодина ще представим своето виждане за един изцяло нов тип премиум автомобил с вдъхновена динамика. Infiniti вече разполага с хибридни и чисти дизелови модели в продажба. Така, с един изцяло електрически седан, естествената следваща стъпка е да разширим границата, където се срещат динамика и околна среда“.

Повече за мистериозната спортна кола ще знаем догодина по време на Женевския автосалон, където ще се състои премиерата й.

Тагове: infiniti
0 от 500