IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XF - 4.49 л./100 км!

Jaguar подценява своя високоефективен дизел

Jaguar XF - 4.49 л./100 км!


Новият Jaguar XF отново доказа, че освен луксозен, е и много икономичен. Този път икономичността на автомобила беше проверена в Америка от двама ентусиасти от Англия.

Те и техния Jaguar XF 2.2 дизел с 8-степенна автоматична трансмисия (стандартен модел с десен волан) успяха да преминат разстоянието от Ню Йорк до Лос Анджелис с едва четири спирания за зареждане на гориво. Пътуването им, преминаващо през 11 щата и три часови зони, е отнело 8 дни. Средната им скорост е била 85 км/час.

Не разстоянието обаче е интересното, а разходът на гориво, който е регистрирала колата. А именно - 4.49 л./100 км!

Може да звучи невероятно, но от Jaguar подценяват своя високоефективен дизел, посочвайки потребление от 5.4 л./100 км. Автомобилът разполага със 190 к.с. и 450 Нм, достатъчни да го ускорят от място до 100 км/час за 8.5 секунди. Максималната скорост достига 225 км/час.

Припомняме ви, че в началото на лятото, двама братя (отново англичани) успяха да изминат разстоянието от Бирмингам, Англия до Мюнхен, Германия с един резервоар гориво на борда на същия модел Jaguar - XF с 2.2-литров четирицилиндров дизелов двигател, куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия. Тяхната кола също регистрира по-ниско потребление на гориво от посоченото от производителя - около пет литра на 100 километра.

Тагове: jaguar xf
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Hmm ( преди 12 години )
    Нищо няма да кажа , освен че не са се постарали достатъчно от "Jaguar" ! Аudi А8 , бензин със своите 380/PS са го смъкнали до 5,5 / 7 / 10 л. Jaguar-ът е с 2х по-малко конски сили , по-малък мотор и по лек и на всичкото отгоре е Дизел, така че не заслужава 1 страница на вестникът...! За такава кластна лимозина изискванията са по-високи
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    коча ( преди 12 години )
    Имах предвид "Лудница", не мамуля
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    коча ( преди 12 години )
    Ей, ама сте прости, като манастирски лопати, даже като дръжките на тези лопати, Мамуля се е опитал да ви обясни, ама като ви бие кухо горе между ушите, няма как да стане. Казва се средна скорост 85 км/ч, СРЕДНА скорост, това знаете ли какво означава бе тъпани, вие какво си мислите, 8 дена са карали с 85 км/ч нон стоп, няма баир, няма нанадолнище, няма 200 , няма 20 км/ч. Ей много изпростя тоя народ, неуките ми те
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    мит ( преди 12 години )
    Тези статистики, всеки знае, че са стъкмистики! И за моята пише среден разход 4.7, но под 5.5 съм падал само един резервоар. Вече е на 7000 км. и би трябвало вече да е разработена. Наистина 4 човека, но какво ми правят изчисления с 1 шофьор-75кг. Къде са тези лилипути, освен в Китай?
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    "Може да звучи невероятно, но от Jaguar подценяват своя високоефективен дизел, посочвайки потребление от 5.4 л./100 км. "Щот във фабрката евентуално са наясно, че никой нормален човек, тръгнал на дълъг път няма да кара с толкова ниска скорост, още повече, че навярно почти не са карали градско.Ако пък са и намерили път с повечко надолнища за пускане по инерция...
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до чекора/мамуля ( преди 12 години )
    Ти си поредният *** ***, който пише пълни тъпотии, просто за да има какво да напише и така да избие малко комплекси.
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Лудница! ( преди 12 години )
    Чекора / Мамуля, този тест на разстояние над 4500 км (по мои сметки) не е бил с идеални условия, пък хората са карали средно с 85 км/час! Според теб, кои автомобили ще покажат по-малък разход от заводския, при същите условия?
  • #4
    6 rate up comment 8 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    То с тая средна скорост-85 км/ч какво потребление да направи?!!?! Следващият тест ако е със средна скорост 65 км/ч може и под 4/100 да го докарат!
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Лудница! ( преди 12 години )
    Луди ли сте? Кола като Jaguar XF, при това с мощност 190 коня да харчи 4.5 литра си рекордно! Завиждам искрено на тези, които ще я имат!
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    ***, всеки автомобил може да покаже по-добър разход от официалния ако се тества при по-благоприятни условия. Проблемът е че такива условия трудно се срещат в реалността и това прави резултатите от подобни тестове напълно безсмислени.