IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

F1 - зарязаха пистата в Тексас

Строежът на пистата, която трябва да приеме Гран При на Остин през следващата година бе преустановен.

F1 - зарязаха пистата в Тексас

Причината за спиране на строителството е в пазарлъците по договорите между представители на Формула 1, промоутърите на надпреварите в Тексас и изпълнителите на строежа.

Ненадейното преустановяване дойде  дни след като босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви пред Ройтерс, че се съмнява дали състезанието ще се проведе през следващата година,  заради проблеми между тези, които участват в изграждането на пистата и тези, които промотират състезанието.

Повече от 300 души са работели по трасето, в близост до Лоун Стар. Длъжностните лица, отговарящи за строителството са потвърдили, че ще завършат съоръжението преди състезанието, което е предвидено за ноември следващата година. Представители на Circuit of The Americas, обаче са наредили на работниците да прекратят работа и да си събират инструментите, защото строителството спира за неопределено време, поради липсата на официални договори с Ф1 и Moto GP.

Организатори и промоутъри си размениха реплики прехвърляйки си вината:

"Хвърлихме огромно количество ресурси в пистата, но промоутърите все още не могат да ни уредят договори. САЩ са важни за бъдещето на Ф1 и съществува интерес към състезанието. Надявам се Тексас да не отпадне и всичките ни усилия да отидат на вятъра.", сподели организаторът Боби Ипстейн.

Промоутърите от Full Throttle Productions  прехвърлиха вината върху управата на трасето, а щатските власти анонсираха, че няма да харчат пари за довършването на съоръжението.

Неотдавнашното обявяване на споразумение за състезание в Ню Джърси, както и появилите се разногласия в Остин, може да доведат до отпадане на Гран При в Тексас.

0 от 500