IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia вади състезателен миниван

Ален Прост ще кара Dacia Lodgy Glace MPV на леденото Trophée Andros.

Dacia вади състезателен миниван


След като две години  Dacia се състезаваше със специално подготвен Duster, бюджетната компания на Renault предприе доста нестандартно решение, пускайки се в ледената надпревара с миниван.  Lodgy Glace е МРV, базиран на очакващия официалната си премиера през март, в Женева нов модел на марката Lodgy MPV.

Напрактика се оказва, че с този си ход  Dacia е първият производител в историята на Andros Trophée извадил миниван на трасето, разбивайки нормите, че в подобни състезания се кара хечбек, седан или кросовър.

Не една, а две коли Lodgy Glace ще се появят още на първото състезание от сезона, който започва на 3-ти декември. Титулярен пилот на едната ще е четирикратния шампион от F1, 57 годишният Ален Прост, а другата ще си разменят неговият син Никола Прост и Еванс Стивенарт.

Lodgy Glace е създадена специално за тези серии, които са характерни с много стриктни изисквания по отношение на техниката. Колата е подготвена от външните изпълнители Tork Engineering (дизайн, компоненти, сглобка) и Sodemo (двигател) под зоркото око на Renault Sport Technologies. Като база е използвана и логистиката от досегашния Duster.

Според спецификациите Lodgy Glace има шаси от тръбна конструкция, окачване Öhlins и 3.0-литров , V6 двигател на Nissan с по 4 клапана на цилиндър и максимална мощност от 355 к.с., разположен зад централната напречна ос. Предаването се осъществява от 6 степенна скоростна кутия, към четирите колела. 

Сезонът на Trophée Andros включва общо 7 кръга по заледени и заснежени писти, с много завои и дрифтове. Във всяка серия стартират по 4 автомобила, които карат 4 обиколки по системата на елиминация до финал.

Тагове: dacia lodgy glace mpv
0 от 500