IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Яри-Мати Латвала - боецът на Ford

Шефът на Ford Малкълм Уилсън обяви, че финландецът е готов да се бори за титлата в Световния рали шампионат през 2012.

Яри-Мати Латвала - боецът на Ford


"В Уелс, Латвала най-после спечели първата си победа от WRC за последните 15 месеца. Той завърши шампионата на четвърта позиция в генералното класиране, след трудно начало на сезона. По късно се превърна във водещ пилот за Ford, съобразявайки се със заповедите на тима, за да подпомогне Мико Хирвонен да се бори за титлата, а накрая завърши сезона с убедителна победа.

Въпреки, че Латвала спечели рали „Великобритания“ след отпадане на Себастиен Льоб, финландецът бе напълно равностоен и бе начело в класирането и преди катастрофата на шампиона.

На въпрос дали Латвала може да е сред претендентите за 2012 Уилсън отговори убедително: „Без съмнение, само вижте колко израстна през сезона“

Латвала има договор с  Ford и за следващата година, но предстои марката да потвърди дали продължава участието си в WRC. Уилсън очаква да е наясно с този въпрос в началото на  следващия месец и вярва, че това ще се случи.

Според непотвърдена информация настоящият съотборник на Латвала, Мико Хирвонен ще се присъедини към отбора на  Citroen догодина, където ще замести Себастиен Ожие. Както разкри сайтът на WRC Льоб и Хирвонен ще стават съотборници през 2012, така че няма да му е лесно на Яри-Мати.

Самият Латвала изтърпя много критики от началото на кариерата си в WRC, но смята че вече е дошло неговото време.

Тагове: wrc
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Браво, Яри-Мати! Познах, че ще спечелиш това рали. Въпреки, че резултатите не го показват, този сезон кара страхотно и изпоти дори Льоб, дори на асфалт. Успех догодина!