IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth ще зареди и Fiat Panda

Мъникът ще разполага с двуцилиндров двигател със 110 к.с.

Abarth ще зареди и Fiat Panda

Fiat планира до 2 години да пусне „заредена” модификация на Panda, която ще бъде подготвена от компанията Abarth. Новият автомобил ще получи форсирана версия на двуцилиндровия агрегат TwinAir, който е с обем 875 куб. см. Така мощността му ще бъде увеличена от 85 на 110 к.с.

Мъникът ще ускорява от 0 до 100 км/час за 8.5 сек., а максималната му скорост ще бъде около 176 км/ч. Интересното е, че с подобен двигател Fiat възнамерява да пусне на пазара и Panda със задвижване към четирите колела. Той обаче ще се появи на пазара няколко месеца след изработката на Abarth. Най-мощната Panda ще бъде със снижен клирънс, по-мощни спирачни механизми, аеродинамични спойлери, спортни седалки и16-инчови спирачни дискове. Очаква се цената на машината да бъде около 17 5000 евро.

Това обаче съвсем няма да бъде края на доработката на Abarth. Компанията планира да пусне още една, още по-мощна модификация на мъника. Подробности за нея засега не се разкриват, но се знае, че тя ще бъде в спортната версия Еsseesse.

Тагове: abarth fiat panda
0 от 500