IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki – Малките са пораснали

В Токио Suzuki ще демонстрира бъдещето на малките коли.

Suzuki – Малките са пораснали

Suzuki обяви цяла дузина нови модели и концепти, с които ще се представи на 42-рия автосалон в Токио, в началото на декември.

Според прес-съобщението четириколесните  возила са 4, а мотоциклетите 7. Японската  компания акцентира върху „малките автомобили на бъдещето“. Ще ви срещнем с:

1) REGINA - концепт на компактен автомобил. Колата е с оптимизирана аеродинамика, тежи 730 кг и се характеризира с подобрена икономичност,  като с литър бензин може да измине 32 км (3.1 л/100 км).

Много ниско е нивото на вредните емисии изхвърляни в природата СО2 (едва 70 г/км).

2) Q-concept – е нещо средно между автомобил и мотоциклет, но идеално пасва за пътувания на къси разстояния, благодарение на  компактността  (дължината му е общо  2,5 м) и маневреността си.

Създателите му от Suzuki говорят за универсалността на Q-concept, защото може да бъде произвеждан с различни форми и конфигурации: с една седалка отпред и една за двама отзад или в товарен вариант и т.н.

3)Swift EV Hybrid - компактен електромобил с генератор, захранван от двигател.

В Япония подобни колички, по правило, преминават дневно не повече от 20–30 км. Такива дистанции Swift EV Hybrid може с лекота да преодолее само с помощта на електроенергия. Това пък не означава, че Swift EV Hybrid не може да се отдалечи на повече от 30 км. Може и още как, защото в него има генератор, който да зареди акумулаторите.



4) Новият  Swift Sport – лесно ще се досетите, че това е спортна модификация на серията Swift.  Логично като „спортист“ той носи на борда си най-мощния двигател, по твърдо окачване и нова шестстепенна механична трансмисия. Въпреки характера си Swift Sport ще е с намален разход на гориво и увеличен комфорт.  
 

0 от 500