IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Jaguar X-Type през 2015

Най-евтиният Jaguar ще се конкурира с бъдещите версии на Audi A3 и Mercedes-Benz CLC.

Нов Jaguar X-Type през 2015


Въпреки, че  X-Type трудно може да се квалифицира като модел, на който му изтича времето или е остарял, базираният във Великобритания производител Jaguar работи усилено по бъдещия продължител на популярното „бейби“.

Новата кола трябва да бъде лансирана през 2015 г. с богата гама от конфигурации, включващи класическия седан, купе, а дори и роудстър.

Официалните подробности  за дизайна на бъдещия  X-Type са все още в сянка, но дължината ще е около 4.50 м. Ако се вярва на слуховете автомобила ще притежава перфектна аеродинамика и впечатляващи „премиум“ детайли в екстериора. Като добавим и „хай-тех“ изпълнението на салона, в комбинация с мултимедийна система и големи монитори може да се предположи че „бейби Джаг“ ще се превърне в достоен конкурент на немските си съперници като очакваното ново Audi A3 и Mercedes-Benz CLC.

Нека не забравяме,че това е най-евтиния  Jaguar в гамата от модели на компанията. Очакваната цена ще е около 25-26 хил. евро
Британците твърдят, че новата генерация на  Jaguar X-Type ще притежава и двигатели от ново поколение. Сред тях е 1.8 литров, бензинов, четирицилиндров, турбо мотор, с мощност 170 к.с., а също 2.0-литров бензинов, както и дизелови агрегати от ново поколение. Също се споменава, че бъдещия X-Type ще може да разчита и на предаване към четирите колела, посредством 8 или 9 степенна автоматична скоростна кутия. 

Тагове: jaguar x-type
0 от 500