IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шумахер ще кара поне до 2013 година

В настоящия си отбор Mercedes.

Шумахер ще кара поне до 2013 година


На 42 годишна възраст седемкратният световен шампион е пред прага да подпише нов договор, твърди германския Sport Bild. Индикациите са , че “Пилето” ще продължи съвместната  работа със своя приятел Рос Браун. Твърде вероятно е, Шуми да остане в тима и след 2013-та.

Слуховете около бъдещето на Михаел бяха различни. Медиите често го “пенсионираха”, докато колегите му от кервана твърдяха , че той все още е толкова бърз и устремен, както и в “златните” си години. Безспорни са неговите умения по развиването на колата.

В момента се извършва уточняване на детайлите за бъдещ договор, като според него Шуми ще може сам да реши дали да продължи да се състезава за Mercedes и след 2013 година. Тогава съществува възможност най-успешният пилот от близкото минало да стане асистент на Браун и да заеме шефско място в "сребърните стрели".

"Няма причина Михаел да не продължи да се състезава. Той е много ценен за отбора и  не е загубил мотивацията си", обясни Рос Браун.

Самият Шумахер не скри, че още има желание да печели състезания - нещо, което не му се е случвало с болида на Мерцедес до момента.

"Доказах, че по време на състезания мога да карам по-бързо от моя съотборник Нико Розберг. Движим се в правилна посока. През 2012 година трябва да се организираме,  така че да се борим за световната титла през 2013 година", призна  Шуми.

0 от 500