IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiesta ST с 5 врати в Лос Анджелис

Машината е с 6-степенна скоростна кутия и мощност 180 к.с.

Fiesta ST с 5 врати в Лос Анджелис


Компанията Ford ще разкрие прототипа на Fiesta ST с 5 врати на предстоящото международно изложение в Лос Анджелис. Версията с 3 врати бе показана на Автосалона във Франкфурт тази есен, а сега ще се появи и напомпания вариант, който е предназначен за продажби в САЩ.

Под капака на Fiesta ST има четирицилиндров бензинов двигател EcoBoost с обем 1.6 л., снабден с турбина и директно впръскване на горивото. Мощността на мотора, който работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, е 180 к.с., а максималният въртящ момент е 240 Нм.

Засега не се разкриват подробности около характеристиките на машината. Знае се само, че версията с 3 врати ускорява до 100 км. За по-малко от 7 сек. Максималната скорост на напомпания хечбек е 220 км/ч. Очаква се серийната Ford Fiesta ST да бъде официално показана в Европа едва през следващата година на изложението в Париж или Женева. Продажбите на европейския пазар ще стартират през 2013 г.

Тагове: fiesta st
0 от 500