IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще върне култовия GTI

Peugeot ще пусне „горещ“ хечбек, който ще напомни за култовия Peugeot 205 GTI.

Peugeot ще върне култовия GTI
През последните двайсетина години този модел беше изоставен, но сега в светлината на успеха постигнат от Citroën DS3, от Peugeot са решили да екипират новия 208 с най-силния си двигател. Колата трябва да се появи на пазара в Европа през следващата година. Най-вероятно колата ще бъде обозначена като RC.
 
 
Новото Peugeot 208 ще се появи през юни 2012 първо като хечбек с три и с пет врати. Бъдещият RC ще има две версии на мощност, като ще се използва турбодвигателят с обем 1.6 литра, разработен от  BMW и PSA, който вече се монтира на Citroën DS3 и Mini Cooper.  
 
Версия с мощност 154 к.с. ще е базисна за новия GTI, като нейната цена ще бъде около 21 000 евро. По-силната версия ще е с мощност 204 к.с. и ще се нарича вероятно GTI (RC) Racing, чиято цена ще е към 25 000 евро.
 
Според предварителни данни новото „горещо“  Peugeot 208 ще ускорява от място до 100 км/час за под 7 секунди и ще има максимална скорост от 225 км/час.
 
Както и останалите модели от новото семейство 208, новият GTI ще се сглобява на най-малката от трите платформи използвани за моделите на PSA. Версията с три врати ще се различава значително от тази с пет, като ще бъде по-спортна и ще има различен профил, врати и задна колонка в сравнение с модела имащ пет врати.
 
Новият GTI ще има различен дизайн на предницата с нова решетка, нов преден сплитър и нови джанти. Отзад ще има нов спойлер по подобие на спортните рали автомобили. Спортните седалки и уникален за GTI модела интериор ке допълват спортния му имидж. Новото Peugeot 208 като цяло ще бъде по-елегантно от досегашния модел 207.
 
 
Шеф-дизайнерът на марката, Жил Видал (Gilles Vidal) казва, че колата взима много от стиловите особености на концепцията SR 1, както и от оригиналния хечбек 205 от 80-те години на миналия век.
 
Новото Пежо 208 ще бъде малко по-късо, като предния превес се намалява. Собственото му тегло ще е със 100 кг по-леко в сравнение с 207. Колесната му база е идентична на тази при 207, като размерите на интериора са леко увеличени. При 208 ще има head-up дисплей при много от версиите. Ще има и голям централен дисплей, включително с достъп до интернет.
 
Peugeot ще представи при 208 ново поколение високоефективни бензинови двигатели с обем 1.0 и 1.2 литра, които ще имат мощност от 75 до 100 к.с. Ще има и малки дизелови двигатели от семейство e-HDi с мощност до 140 к.с.
 
Новият малък модел на Пежо ще се продава в Европа от средата на следващата година, а горещият GTI ще бъде на пазара от края на 2012 година.
Тагове: peugeot 208
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    Това ще бъде поредната бегачка, която ще гази немски шлепове по светофари и писти :) !
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( преди 12 години )
    Фенчетата на ВАГ пак започнаха с великите си подвизи в рали шампионатите но както винаги са неграмотни и необразовани и не знаят, че Ауди имат по-малко победи дори от Фиат! И не са никаква сила в този спорт! Имали са няколко години слава и това е поредния им фарс! Който прави кола след тях ги убива, като кучета! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ СМЕШНИЦИ !
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Badi ( преди 12 години )
    Peugeot v tozi klas vinagi sa bili lideri 207 stana na 100g e nomer 3 po prodajbi sled polo i fiesta.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ....... ( преди 12 години )
    E hubavo e tva pejo , simpatichno e , no haide stiga pluete protiv VAG , da ne zabravqme che velikata kola v Rally Group B e audi S1 Quattro . Za kakvo da govorime togava. Pejoto naistina izglejda simpatichno , sas sigornost nqma da e losha kola .
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    miladinov ( преди 12 години )
    айди де ниека да го направят...таман Хаутобилд и ваген феновете да имат по какФо да плюят :)
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    пежото си ( преди 12 години )
    е пежо бацета.. :) рали машина от край време ;);) аз си ги харесвам много :) жалко за 206 ... такъв *** е ... но 307 е кукленце...
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    GTI са много яки колички, но понатрупаха солидни години.Само дано не изглежда така безполово, като на първата снимка.
  • #2
    9 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Te ,sami se nakazvat(o6te kato pogledne6) PIGIODIOD i si nakazan! ha.ha.ha.
  • #1
    16 rate up comment 13 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Е що, в София има още *** с такива готови да наказват голфове...