IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pininfarina направи автобус, хибриден!

Използва 1.3-литров Multi-jet двигател, два електромотора и литиево-йонни батерии.

Pininfarina направи автобус, хибриден!

Pininfarina изневери на традициите си, като представи концептуален автобус на специализирано изложение в Милано, Италия. Италианското студио е известно с работата си по чистокръвни спортни коли от калибъра на Ferrari F40 и Maserati GranTurismo, а преди няколко седмици заяви, че спира да произвежда автомобили и ще се занимава единствено с дизайн.

Автобусът на Pininfarina е наречен Hybus, а идеята за създаването му е възникнала преди няколко години. Хибридното возило е конструирано съвместно компаниите GTT и FAAM, като разчита на 1.3-литров Multi-jet двигател, два електромотора и литиево-йонни батерии, както и на технология за регенериране на спирачната енергия.

Концепцията на Pininfarina е създадена на базата на 17-годишен автобус Iveco. Това не е случайно, тъй като идеята на майсторите на дизайна е да предложат достъпен начин за модернизация на градския транспорт в Италия и по-специално в града, в който се намира студиото им - Торино. Според информацията оборудването на един стар автобус с хибридната система на Pininfarina струва с около 60% по-малко от закупуването на нов хибриден автобус.

Hybus беше представен на изложението MobilityTech Forum в Милано, заедно с електрическата концепция Nido, която познаваме от 2010 година.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BlakeFeask ( преди 6 години )
    Самый лучший женский журнал здесь [url=http://zdorovaya-life.ru/]zdorovaya-life.ru[/url]
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjkkklis ( преди 7 години )
    заказать продвижение интернет магазина логин скайпа pokras7777
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Браво на гениите от Европа !!! Такива автобуси се ползват поне от 5 години в САЩ! Да не говорим , че хората там слагат микро турбини, а не коляно-мотовилкови ДВГ-та! И постигат огромна ефективност в доста по-малки размери. Обикновенно ги захранват с Метан или Пропан. И абсолютно винаги това се прави на стари автобуси! Реално какво пречи това да се прави и на стари автомобили? Имаш здрави купета бол по целия свят и може да му се подмени само задвижването. Но тогава няма да валят милиарди за някой
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 12 години )
    Ами то има опити отдавна... Трамваите и тролеите са Еко от както се помня :) Да не говорим, че и такситата ни са на газ или метан което също е еко :)
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пацо Змея ( преди 12 години )
    Ако такситата, обществения градски транспорт и колите, които събират *** са ЕКО, всеки град ще започне да диша, така да се каже.