IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отлично тримесечие за Chevrolet

В България Spark и Orlando са лидери в своите сегменти.

Отлично тримесечие за Chevrolet

През третото тримесечие на настоящата година марката Chevrolet е регистрирала 1.2 милиона продажби в глобален мащаб, отбелязвайки най-добрия резултат в периода между месеците юли и септември в своята 100-годишна история. През първите девет месеца на 2011 година, продажбите на Chevrolet възлизат на 3.6 милиона автомобила по целия свят, с което марката се насочва към най-добрата по отношение на продажбите календарна година в историята си.

Главна роля за отличните резултати на марката изиграва компактния седан Cruze. През третото тримесечие на 2011 година Chevrolet е продал в световен мащаб над 175 000 автомобила Cruze – резултат, основаващ се на ръста в продажбите в САЩ и Китай. От момента на премиерата му в началото на 2009 година досега по света са продадени повече от 970 000 екземпляра от модела Cruze, като продажбата на едномилионния екземпляр се очаква в края на месец октомври.

Моделът Cruze е част от новата вълна на марката Chevrolet, включваща минимодела Spark, новият малък модел Aveo/Sonic и многофункционалния Orlando. Скоро към тях в глобален план ще се присъедини и новият модел от среден клас Chevrolet Malibu и новия компактен пикап Colorado, чиито продажби ще стартират по-късно през годината. Производството на Malibu, модел 2013 година, започна тази седмица в Южна Корея, а това на Colorado бе стартирано в Тайланд по-рано този месец.

Добри са и резултатите на марката в България. С продадени 920 автомобила от началото на годината, Сhevrolet има пазарен дял от 5,76%, който е един от най-високите в ЕС. Spark e лидер в сегмента на най-малките, с пазарен дял от 31,3%, а Orlando заема лидерската позиция в сегмента на многофункционалните ванове, с пазарен дял от 21,92%.

Марката отбеляза двуцифрено увеличение на продажбите в проценти през третото тримесечие на общо 20 пазара в страни от Азия, Европа, Северна и Южна Америка.

0 от 500