IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel сменя двигателите си

От Opel съобщават, че ще подменят всички свои двигатели за около пет години.

Opel сменя двигателите си
Между 2013 и 2016 година фирмата предприема комплексно обновяване на двигателите на всичките си модели. Новите турбодизелови агрегати с обем 1.6 литра, имащи вредни емисии от под 100 г/км и бензиновите двигатели с три цилиндъра ще бъдат в основата на промяната.
 
 
Общо ще видим три нови семейства двигатели, като ключова ще бъде появата на споменатия дизелов двигател, MDE (medium diesel engine). Той ще има обем 1.6 литра и варианти на мощност от 100 до 140 к.с. Ще се появи при серийните модели на фирмата от 2013 година.
 
Новият MDE ще замени 1.3 CDTi и вече доста поостарелия 1.7 CDTi. „Инвестираме много в двигатели със стандарт Euro 6, като така ще останем сред лидерите в съответния клас“, казва Рита Фрост, шеф на отдела за двигатели в европейското подразделение на GM.
 
 
Всички двигатели на фирмата ще имат система за директно впръскване на горивото. Бензиновият двигател познат като SGE (small gasoline engine) ще има работен обем вариращ от 1.0 до 1.4 литра, докато семейството MGE (medium gasoline engine) ще има обем 1.6 литра.
 
Най-малкия еднолитров бензинов двигател ще е с три цилиндъра, като ще се монтира на най-малките модели, сред които и новият Junior, съперник на Mini и Fiat 500, който трябва да видим скоро.
 
И трите нови семейства двигатели ще се произвеждат в новия завод за двигатели на фирмата в Унгария, в който бяха инвестирани 500 милиона евро. Производствения капацитет на този завод е за 500 000 двигателя на година.
 
Opel повишава и мощността на дизеловото семейство с обем два литра, като ще добави втора турбина, с което ще повиши мощността до около 200 к.с.
 
Модернизация и промени ще има и при бензиновото семейство Family II, което ще се монтира серийно от 2015 и ще има екологични норми  EU6.
0 от 500