IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе представи плановете на Chrysler

Изпълнителният директор на Chrysler и шеф на концерна Fiat, Серджо Маркионе, представи новата стратегия за развитие на американската група.

Маркионе представи плановете на Chrysler
Според тези планове, мини ванът Dodge Grand Caravan и седанът Dodge Avenger ще изчезнат от производството на групата. Ще бъдат заменени от един единствен модел, кросоувър.
 
 
Така в гамата на Chrysler ще остане само един мини ван, Chrysler Town & Country, който сега е само леко променена версия на модела Grand Caravan.
 
В американската група ще спрат производството и на други „близнаци“, Jeep Liberty и Dodge Nitro
 
„Не можем да си порзволим да правим еднакви модели на две различни марки. Купувачът не е глупав. Няма да създаваме безпорядък и вътрешни конфликти“, казва Маркионе.
 
Според него, през 2013 година сегашния седан Chrysler 200 ще бъде заменен с нов модел, който ще се прави на платформа на Фиат. Много е възможно да запази името 200.
 
При Додж ще се появи нов компактен кросоувър, (различен от този, който ще замени Avenger), който ще смени Journey, като също ще използва части и възли от Фиат.  
 
Моделите на Dodge ще се увеличат и с малък седан, който ще замени хечбек модела Caliber. На същата платформа и с марката на Chrysler ще се прави и нов хечбек. В Европа този модел ще се продава като Lancia.
 
Маркионе заяви, че концерна Chrysler е замразил проектите си по производството на малки автомобили на базата на Фиат. Доскоро се предполагаше, че такива модели с марките на Chrysler и Dodge ще се появят още през 2013 година. В този сегмент в САЩ вече се продава Fiat 500.
0 от 500