IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна производството на Skoda Rapid в Индия

Целта на Skoda е след няколко години да продава по 1.5 милиона автомобила на година.

Започна производството на Skoda Rapid в Индия
Като част от програмата за постигане на тази цел е новият малък седан на Skoda с името Rapid. Той ще се прави в индийския завод на фирмата в град Пюне в западната част на Индия.
 
 
Първоначално се считаше, че Rapide е серийната версия на концепцията MissionL показана във Франкфурт, но това не се оказа вярно. Rapid връща познато име от моделите на Skoda, като напомня за купето с разположен отзад двигател произвеждано от марката през 80-те години на миналия век.
 
 
Индийският  Rapid всъщност е версия на VW Vento, с марката на Skoda . Колата е позиционирана между Fabia и Octavia, и има дължина 4390 мм, широчина 1700 мм и височина 1470 мм. Rapid има багажник с обем 500 литра.
 
Базисният двигател на индийския модел ще бъде бензинов с обем 1.6 литра и мощност 77kW (103HP). Ще има и дизелов двигател със същия обем и абсолютно същата мощност.
 
 
„Индия е първият пазар на който ще предлагаме новия Rapid“, заяви Винфрид Фаланд (Winfried Vahland), председател на борда на Skoda. Индия, заедно с Китай и Русия са основните пазари на чешката марка извън Европа.
0 от 500