IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia GT влиза в серийно производство

Вероятно още през 2013 година.

Kia GT влиза в серийно производство


Един от акцентите на автомобилното изложение във Франкфурт - концепцията Kia GT, ще се произвежда серийно. Това твърди AutoCar, базирайки се на изказване на Пол Филпот (Paul Philpott) - главен изпълнителен директор на Kia Europe.

"Първата стъпка беше да създадем модели, които да се конкурират успешно във всеки сегмент с марки като Ford и Citroеn. След като тези модели успяха да се наложат сме готови да мислим за по-смели разработки".

Изказването на Филпот определено не звучи като официално потвърждение за серийното производство на Kia GT, но английското издание твърди, че футуристичното возило ще стъпи на пазара още през 2013 година.

Концепцията Kia GT е снабдена с 3.3-литров турбо бензинов двигател Lambda V6 GDI. Двигателят с директно впръскване на горивото генерира 395 к.с и 534 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е 8-степенна автоматична.

 

0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    vel_co ( преди 12 години )
    Често чета обвинения за копиране едни от други. Мисля че това е естествен процес и не е толкова лошо. Стремежът да правиш уникални неща носи и риск да създадеш уникално лоши неща. Класически пример са най-смелите студии по автосалоните. Разработени предимно от амбициозни студенти,акцентът е върху дизайна и най-често той само стряска с дисхармонията си от форми,излишни ръбове и чупки и нефункционални в ежедневието детайли. Заемката на доказано стилов елемент е по-добра от самоцелния експеримент.
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 12 години )
    KIA GT или Citroen GT ? http://goo.gl/LVDRs
  • #11
    12 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 12 години )
    В момента можем да коментираме само дизайна, а да се говори, че КИА копира дизайн е недоразумение. В момента главен дизайнер на КИА е Петер Шрайер, бивш главен дизайнер на АУДИ, и който е запознат с последните модели на КИА на пазара (Сиойд, Венга и най вече Спортидж) едва ли ще си позволи сериозно да говори, че разработките на КИА са копия.По-скоро нещата вървят в обратната посока.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 12 години )
    ne e losha kolata imam predvid dizain to drugo edva li vse o6e moge da se komentira i na mene mi e interesno na kakva cena 6e se prodava
  • #9
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Хладилния техник ( преди 12 години )
    Мда, хладилник.
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    КБ ( преди 12 години )
    Че са копирали тук таме, копирали са, но всички го правят. А автомобилчето е супер според мен. Едва ли ще излезе в тоя вид, но все пак поздравления за смелостта. Изказването на Филпот ми звучи като...справихме се с Форд и Ситроен, сега е ред на другите. какво да се прави, психологическа война.
  • #7
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Доктора ( преди 12 години )
    Колкото един хладилник?????
  • #6
    6 rate up comment 14 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    "да създадем модели, които да се конглокират ... с марки като Ford и Citroеn"ОК, но доста са копирали от дизайна на споменатите марки, което си е нагло изказване...
  • #5
    17 rate up comment 9 rate down comment
    До Доктора ( преди 12 години )
    Горе долу толкова:http://***.pazaruvaj.com/hladilnici-c3168/daewoo/frn-x22g1v-p43301870/
  • #4
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А на тебе ти се реве, така ли?