IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia подготвя микро хибрид

Първият модел на Dacia, който ще използва хибридни технологии ще се появи в края на следващата година.

Dacia подготвя микро хибрид
Според румънското издание Hotnews, това ще бъде модел от така наречените „микро хибриди“, при които един от ключовите елементи е системата stop&start.
 
 
Според представител на фирмата производител на авточасти Rombat, разработката на нов тил акумулатори наречени Terra HD, подходящи за микро хибридни автомобили практически е завършена.
 
Сега се работи върху технологията за регенериране на използваната от спирачките енергия, като автомобил на Дачиа с тази система ще се появи през 2013 година.
 
Новите акумулатори ще бъдат произвеждани серийно от следващата година в завода на  Rombat в Бистрицa, Румъния, където фирмата е инвестирала в новото производство около 16 милиона евро.
 
Сега Rombat произвежда над 500 вида оловни акумулатори, като на година се пускат на пазара над 2.3 милиона акумулатора. Най-голям пазар за фирмата е Франция, като завода доставя своя продукция и в заводи на  PSA Peugeot Citroen и Renault в Европа.
0 от 500