IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

HONDA ПУСКА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ДВИГАТЕЛИ ТИП A-VTEC

Honda публикува официални данни за системата Advanced VTEC (A-VTEC) още миналага година през септември, но досега нямаше много новини за производствено приложение на новата технология.

HONDA ПУСКА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ДВИГАТЕЛИ ТИП A-VTEC
Едва сега от Honda са патентовали новата система в САЩ под название "Variable valve actuating device." Обяснено елементарно, новата система ще определя времето за отваряне и затваряне на клапаните, както и неговата продължителност, нещо което  BMW постига със системата Valvetronic. Новата система на Honda е стъпка напред в технологията на управление на двигателя в сравнение с досегашните системи VTEC и i-VTEC. Технологията е приложима за двигатели тип SOHC и тип DOHC. Тоталният контрол постиган върху времето за отваряне на клапаните и неговата продължителност дава големи възможности за реализиране на икономии на гориво, като конструкторите на Honda говорят за над 10% в сравнение със сегашното поколение двигатели на фирмата. A-VTEC ще има своя дебют при обновената Honda Accord през 2008 г. и ще бъде част както от двигателите с четири цилиндъра, така и при вариантите с V6.
0 от 500