IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM С ИНТЕРЕС КЪМ CHRYSLER?

Вече съобщихме за вариант, при който DaimlerChrysler може да се откаже от групата Chrysler. В потвърждение на това, вече се появиха непотвърдени официално информации за разговори с General Motors, за възможна продажба на Chrysler, съобщава изданието Detroit News.

GM С ИНТЕРЕС КЪМ CHRYSLER?
Според изгочници от двете фирми, разговорите между тях били доста интензивни, но все още в начална фаза. Статията в детройтското издание се появи в същия ден, в който Chrysler съобщи за голямия си план за преструктуриране и възстановяване, след загубите реализирани през миналата година в размер на 1.47 милиарда долара. Планът предвижда намаляване на работни места и закриване на завода на групата в Нюарк. Преструктурирането ще засегне около 13 000 души през следващите 3 години. DaimlerChrysler AG досега е заявявал, че е готов на всякакви варианти за Chrysler, но няма все още нищо официално за разговори с GM. Detroit News обаче твърдят, че от Chrysler дори вече са наели инвестиционната банка JPMorgan Chase & Co. като посредник по възможната сделка с GM.
0 от 500