IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf – максимално безопасен

Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (NHTSA), направи краш тест на Nissan Leaf.

Nissan Leaf – максимално безопасен
Според публикуваните резултати електромобилът е постигнал отлични резултати и най-висока оценка от пет звездички. Моделът на Nissan е първият електромобил подложен на теста на NHTSA.
 
 
Тестовете на американската администрация са подобни на тези на европейската методология Euro NCAP.
 
Безопасността на пътниците в колата се проверява при челен удар при скорост от 56 км/час (35 мили в час) и страничен удар при 61 км/час (38.5 мили в час).
 
През тази година специалистите от NHTSA вече подлагат на тест и електронните системи за безопасност. В конкретния случай с Leaf високо е оценена системата от въздушни възглавници, при които силата на отваряне зависи от масата и от габаритите на водача и пътниците.
 
През април Nissan Leaf премина и през тестовете на американския Застрахователен институт за безопасност на пътя (IIHS), на които също така получи максималната оценка Top SafetyPick.
 
Електромобилът беше подложен на тестове и по европейската методика на Euro NCAP, където също така получи максималните пет звездички.
 
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    Абе лексус защо си осрал цялата тема със тези измислени хвалби по адрес на трощьота?
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Японците освен да въведът масовите сервизни акции друго не са вавели... цял живот копират дизайна, копират техниката... въобще се чудя има ли нещо което не са копирали? И "иновативните" им хибриди са смешни сравнени с GM EV1, който излиза години преди прехвалената им изостанала технология... но какво да се прави, повечето хора гледат тези недоразвити "коли" и си мислят мале мале тези са открили топлата вода при положение че скъпия за купуване и поддръжка хибрид харчи повече от дизел...
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ХАхахаха, това паркиране го въведе ЛЕКСУС първи, както и Приус! Прочети бе мунъо.Японците пак са първи, а германците копират.
  • #16
    4 rate up comment 7 rate down comment
    абе УЙОВЕ... ( преди 12 години )
    КАДЕ ВИДЯХТЕ ДА ЯПОНСКА КОЛА ДА СЕДИСХ ОКОЛО НЕЯ И ТЯ ДА СИ ПАРКИРА САМА БЕ... ШЕ ВИ ЕА В РАЗБИРАЧИТЕ.... АЕ БЕЙТЕ СИ КАРАЙТЕ ТОЙОТИТЕ дето железните им джанти ръцдясват на 2 рата година.. ГОЛЯМА КЛАСА нема кво...
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Sega chakame i evropeyskiq mu bratovched Renault Fluance ZE
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до Гената ( преди 12 години )
    Гена,този LEXUS не е онзи, който редовно пише в този форум. Тук има някой, който от време на време обича да си присвоява чужди имена.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    гената ( преди 12 години )
    до LEXUS:ти каква марка мислиш че е lexus, американска ли?поне почакй няколко години да минат от краха на американските автомобилостроители, преди да говориш много за американските автомобили.
  • #12
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Японските коли са известни по цял свят като най-здравите автомобили- доказано от германските технически прегледи, от германските списания със 100 000км. тестове, от американските организации за качество и т.н. Германските коли са пълни с дефекти като техните клиенти си плащат за фирмените дефекти.
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    ДО волтажът ( преди 12 години )
    След множеството престижни награди, които получи, Nissan Leaf вече може да се похвали и с титлата Световен автомобил на годината 2011, която му беше връчена на изложението в Ню Йорк.Японският електромобил е бил предпочетен пред останалите двама финалисти - Audi A8 и BMW 5-Series, който бяха избрани от общо 39 претендента.
  • #10
    9 rate up comment 12 rate down comment
    LEXUS ( преди 12 години )
    Между японска и американска бих предпочел американската... японците са известни с ниското качество, стотиците проблеми и сервизни акции и грозотата си...