IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промо видео на Alfa Romeo 4C

Идва догодина със средноразположен 1.8-литров двигател, генериращ над 200 к.с.

Промо видео на Alfa Romeo 4C

Италианците разпространиха официално промо видео на Alfa Romeo 4C - модел, създаден по класическата формула за италиански спортен автомобил - две места, леко купе, задно задвижване и централно разположен двигател, опаковани с италианска страст, който ще стъпи на пазара през 2012 година.

Колата ще използва карбоново шаси и средноразположен 1.8-литров бензинов двигател с принудително пълнене, вероятно аналогичен с познатия от Giulietta QV - 1750 TBi турбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото. Мощността му ще бъде около 200 к.с., които ще се предават към задния мост посредством трансмисия с два съединителя "Alfa TCT".

Предварителните данни сочат, че за ускорението от място до 100 км/час ще са необходими под пет секунди, а максималната скорост на движение ще достига 250 км/час.

Моделът ще стъпи на територията на Европа и САЩ почти едновременно. Отвъд океана Alfa Romeo 4C ще се предлага в новите шоуруми на Fiat, също като пожъналия сериозен успех там - Fiat 500.

Предшественикът на Alfa Romeo 4C - 8C Competizione също се предлагаше в САЩ, но чрез дилърите на Maserati, като реализира общо 119 продажби - 84 купета и 35 роудстъра.

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Shit! ( преди 12 години )
    Не, че нещо ама Alfa Romeo се продава и в Азия или поне до преди няколко години се продаваше. Към днешна дата незнам дали се продават :)
  • #2
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Боян ( преди 12 години )
    Освен това, ако продаваха в Северна и Южна Америка, Азия и Австралия, може би щяха да имат по-сериозни продажби. При все, че Алфа Ромео се продава само в Европа бих казал, че се справят перфектно! С навлизането в САЩ ще се вдигнат проджабите, а от там да се надяваме и печалбата. Дано това спомогне за появата на нови модели и разработки за Алфа Ромео.
  • #1
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 12 години )
    Ако бяха и толкова надеждни колкото са красиви, то щяха да продават повече от WAG, Toyota и GM взети заедно. В последните години, Алфа надскочиха дори себе си, което е достойно за уважение!